2 onder 1 kap woning

Wonen in Emmeloord

Emmeloord biedt als hoofdplaats van de gemeente Noordoostpolder plaats aan ruim 25.000 inwoners.
Er is een grote diversiteit aan voorzieningen, zoals een  bibliotheek, muziekschool, onderwijsinstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs, een theater, twee ziekenhuizen en goede restaurants. Daarnaast biedt Emmeloord een ruim aanbod aan sportverenigingen, -accommodaties en een overdekt zwembad. In het centrum vindt u zowel kleine boetiekjes als winkels van bekende ketens. De ligging aan de A6 zorgt voor een snelle verbinding met de Randstad, Noord en Oost Nederland. Zo bent u binnen een uur in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Leeuwarden.

Pionier Emmelhage

Aan de noordzijde van Emmeloord ontwikkelt zich een nieuwe woonwijk. Voordien was de plek in gebruik als landbouwgrond en daarna was er een vliegveld in gebruik. In de jaren negentig ontstond het idee om het vliegveld en de omliggende gronden te gebruiken voor een nieuwe ruime woonwijk. Deze wijk, Emmelhage, is zeer ruim opgezet en perfect ontsloten. De A6 biedt een snelle verbinding met de Randstad, Noord en Oost Nederland.

Je bent zo in het naastgelegen Emmelerbos met volop mogelijkheden voor ontspanning, sportvoorzieningen en een ruim netwerk aan fietspaden. In het Emmelerbos bevinden zich o.a. een kinderboerderij en faciliteiten voor hockey, atletiek, tennis en een hippisch centrum.

De straatnaam: Gerrit van der Heidehage
Gerrit Daniel van der Heide was van oorsprong journalist en werkte voor de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. Hij woonde 25 jaar in de pastorie op Schokland en richtte daar het oudheidkundig museum in, met verzamelingen op het gebied van geologie, biologie en scheepsconstructies. Hij coördineerde tussen 1946 en 1974 alle opgravingen in de Noordoostpolder. Verder was van der heide ook beheerder van het scheepsarcheologisch museum in Ketelhaven tot maar 1974. Werd de belangrijkste specialist op het gebied van scheepsarcheologie en schreef meer dan 400 publicaties. Hij was 40 jaar voorzitter van de Commissie van der Lijn, die de geologische collectie van Pieter van der Lijn beheerde. De Vrienden van Schokland introduceerden de Gerrit Daniel van der Heide prijs. Deze wordt uitgereikt aan het mooiste schoolwerkstuk over een onderwerp uit het voormalige Zuiderzeegebied.